Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2012 17:13 - За Папата и неговото здраве !
Автор: alternativata Категория: Новини   
Прочетен: 1901 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.04.2012 06:32


Вчера, в тесен семеен кръг и гледайки Animal planet, захванахме дискусия, че се различаваме от животните единствено по технологичните си достижения. Заключението ни бе, че след като не ги използваме за решаване на общочовешките проблеми (глад, болести, преразход на човешки и природни ресурси и т.н), ние  философски и практически не само не сме евоюлирали, а сме деградирали и реално упорито разрушаваме екоситемите и дори рискуваме да унищожим самата Земя.

Днес, преглеждайки небрежно водещите новинарските заглавия, бяхме приятно изненадани от обръщението на Папата от вчера, което извежда в едно изречение всичките наши размишления.

"If God and moral values, the difference between good and evil, remain in darkness, then all other lights, that put such incredible technical feats within our reach, are not only progress but also dangerous, which put us and the world at risk."

или в моя недодялан превод:  Ако Бог и моралните ценности и разликата между доброто и злото остават потънали в тъмнина, то тогава всички светли проблясъци, които предоставят невероятните технически постижения на наше разположение, не само не са прогрес, а са и опасни за нас самите и за света като цяло.                                                                                                                                                                  
Убеден съм, че много от вас са стигали в един или друг момент до нашите (и на Папата) изводи ! Но какво да кажем за българските медии ? Водещите световни агенции (лично аз ползвах BBC) акцентуват единствено на така ясния смисъл на обръщението на Папата, докато нашите "журналисти"   коментират единствено потенциалните здравословни проблеми на Папата?!  Всичко е толкова очебийно, че дори не се налага да си задаваме въпроса за моралното здраве на медиите у нас !

Вече определено искам българското блог-общество да бъде алтернатива на официозното медийно пространство в България ! И, ако до сега настоящият блог бе (трябва да си призная) просто един опит какво е това блог и има ли той почва у нас, невероятната неадекватност или платена преднамереност на нашите мас-медии ме принуждават да се захвана сериозно, пък както е казал един български поет (за който се сещаме на годишнината от рождението и смъртта му) "каквото сабя покаже" !






Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alternativata
Категория: Новини
Прочетен: 62765
Постинги: 18
Коментари: 3
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930