Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2014 01:22 - Как така BG + ЮП = на геврека дупката
Автор: alternativata Категория: Новини   
Прочетен: 972 Коментари: 0 Гласове:
3



 „Драма с Южен поток няма“, заяви в Брюксел външният министър Даниел Митов може би позовавайки се на изявлението на лидера на БСП Михаил Миков, че „Южен поток приключи за България“ независимо от парадокса, че „проектът вече е напреднал“ с екооценки, технически проект, строително разрешение и най-вече с „изтеглен заем за капитализиране за 30-те процента, които са съфинансиране от България“.

Странно е защо тогава  президентът Росен Плевнелиев продължава да заявява, че „Европейската комисия трябва да има водеща роля за бъдещето на Южен поток”, още повече, че самата  комисия обяви, че „не е страна по проекта Южен поток“.

И какво ще прави българският премиер в Брюксел щом министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви дълбокомислено, че „за да знаем колко губим, трябва да знаем какво печелим от Южен поток" , но не може  нищо да прогнозира защото „ нищо не е било договорено“.

Макар, че бе принуден да потвърди , че „никой от нас не е прочел и цифра колко България ще спечели от Южен поток“, г-н Бойко Борисов  поне се закани до петък „да се доберем до договора“ дори “ако трябва силово да вземем документите, за да видим какво пише”.

Интересно какво ще търси след като малко по-късно в кулоарите на парламента пред “24 часа” бившият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев обясни, че „ няма договор“ ?!

Накрая крилатата сентенция на председателя на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов, че ползите от този проект са „на геврека дупката“ накара правителството да  обяви конкурси за проучване и добив на нефт и газ с надеждата България да стане производител. Премиерът Бойко Борисов се запита „Дали сме Богоугодни с това решение, което взимаме? “, а ние оставаме с пожеланието „Дано сме Богоугодни! В името на хората, повярвайте ми, това е!



Тагове:   нефт,   Южен поток,   борисов,   бойко,   газ,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alternativata
Категория: Новини
Прочетен: 62726
Постинги: 18
Коментари: 3
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930